Wereldkinderdorp

Workshops & Animatie

Ga spelenderwijs op wereldreis! Knutsel, dans en speel in alle continenten:

Latino: piñataspel, palo de agua, Ecuadoriaans knutselen, cajonpercussie, gelukspopjes en mandjes vlechten

Asia: Chinese waaiers beschilderen en lantaarn maken, kumihimosieraden, chapatti’s en lotusbloemen, Indisch dansen, zandtekeningen

Afriek: speelgoed, djembé, modeshow, haarvlechten, ndebelehutje – maskers en massaiketting maken, Afrikaparcours

Arabia: thee- en hennaceremonie, Egyptische sarcofaag, hangers uit papyrus, vliegend tapijtje

Europa: Venetiaans masker, stokpoppen en leren buidel maken

Oceanio: dotpainting op steen, gestippelde strandkunst

Wk-corner: Afrikaans voetbal maken, pannavoetbal, wk-zoektocht met prijzen

En verder: fairtradebar for kids, fairtrade kinderescaperoom, wereldspelenhoek, springkastelen, palmboomklimmen, bouwzone, schminkstand, ….

THEATER, ACROBATIE & DANS

Clownshuis op wielen – 14u tot 18u

Het Clownshuis is een vzw die zich inzet voor langdurige zieke kinderen. Met hun caravan trekken ze van school naam school om zieke kinderen te steunen. De clowns plaatsen hun caravan graag een namiddag in ons Wereldkinderdorp. Ontmoet alle clowns en luister naar hun fascinerende verhalen. Jij komt toch ook?

Website: https://www.hetclownshuis.be/nl/page/14/het-clownshuis-op-wielen

https://vimeo.com/272200622

Poppentheater Pierewiet – 17u30

Poppentheater Pierewiet komt naar het Feest in’t Park! Ken je de verhalen van de jonglerende muis, de acrobatenhond en de sprinkhaan-violist al? Neen? Kom dan zeker een kijkje nemen in het Wereldkinderdorp en ontdek op spelende wijze de verschillend verhalen.

Website: http://pierewiet.be/

La Compagnie Saly Djiba – 15u en 16u30

La Compagnie Saly Djiba geeft liveoptredens Afrikaanse dans. Saly Djiba zorgt voor  een energieke, krachtige en swingede danservaring onder begeleiding van ritmische opzwepende percussie. Wil je deze unieke dansshow zelf bewonderen? Kom dan zeker meegenieten tijdens één van de verschillende voorstelling.

Amoukanama Circus – 14u30 en 17u10

Nathalie Vandenabele en Alseny Sacko openden samen de Amoukanama Circus school in Conakry, Guinee. Samen met een team van fantastische acrobaten brengen ze een show vol niet te missen spektakel en ambiance. Genieten jullie ook mee van deze acrobatische hoogstandjes?

Website: https://amoukanama.org/

BABYBAR (0-4 jaar) – Ingang Wereldkinderdorp 14u – 18u

Voor alle kleine prutsen die een verse broek of papje nodig hebben, is er één adres: de babybar aan de ingang van het Wereldkinderdorp. In de grote rode bus van de Opvoedingswinkel kan je je kleintje rustig de borst geven, een papje warmen of een pamper verversen terwijl je nog wat opvoedingstips kan vergaren ook.