Doe mee met de SDGs!

De Sustainable Development Goals of SDGs zijn 17 doelen die tegen 2030 van onze planeet een eerlijkere, gezondere en veiligere plek willen maken voor iedereen. Iedereen ter wereld kan op zijn of haar manier bijdragen aan deze SDGs. Ook Feest in ’t Park gaat ervoor!

SDG- fotoshoot

Fotoshoot voor wereldverbeteraars Bazaar: 14u/16u

Wie naar Feest in ’t Park komt, heeft het sowieso goed voor met deze wereld. Kleintje dus om dit ook even in the picture te zetten d.m.v. van de SDG-fotoshoot. Ga met jouw belangrijkste SDG op de foto en zet zo de stap richting Ideale Wereld.

 Breng je kapotte lampen en oude gsm of smartphone naar FIP

Energiebox Tussen bar en Wereldkinderdorp: 14u-18u

Laat jouw kapotte lampen en klein elektro-afval niet op een afvalberg in het Zuiden belanden, maar lever ze in bij de Recupel-Transform3 energiebox op ons feestterrein. We geven ze graag een tweede leden. Recycleren is een goede zaak voor het milieu én voor de economie. Recupel is een Belgische vzw die het inzamelen en verwerken van afgedankte elektro-toestellen en lampen organiseert. Sluit je aan bij de campagne ‘Brugge transformeert afval in grondstoffen’, een initiatief van Stad Brugge, Recupel en Transform3.

     

 .     

Demonstratie Zonnekoken

Energiebesparend koken Fair Trade Straat: 14u-18u

Sol Suffit vzw wil in het Zuiden het idee van geïntegreerd koken promoten = koken met zonne energie, met houtbesparende ovens en gebruik van energiesparende isolatiemanden. Zonnekoken levert winst op voor de biodiversiteit en het klimaat, voor de plaatselijke bevolking en hun economie. Op Feest in ’t Park is er een demo van koken op zonne- energie.

   

Workshop tippytaps

Duurzaam handen wassen Wereldkinderdorp: 14u-18u

Jaarlijks sterven nog steeds meer dan een miljoen mensen aan een simpele ziekte als diarree – de meeste slachtoffers zijn jonger dan 5 jaar. Handen wassen met zeep reduceert de kans op diarree met de helft. Daarom wordt er sterk ingezet op de Wash-programma’s die drinkbaar water, sanitaire voorzieningen en hygiëne promoten. Op Feest in ’t Park kunnen kids van 4-12 jaar zelf een handwassysteem of tippytap maken die ook gebruikt wordt in het Zuiden.