Feest in ’t Park is het gratis mondiaal festival in het Minnewaterpark.

wat ooit begon als een klein initiatief van de Derde Wereldraad, is dankzij de FIP-werkgroep en de Noord-Zuiddienst uitgegroeid tot een groot festival. 

Exotisch en extra duurzaam

Voor de 31e editie, op 27 juni 2020, wordt het stadpark weer een exotisch paradijs. Welkom om de start van de zomer te vieren op de feestelijke beats van onze wereldmuzikanten. Jong of oud, voor al wie zich graag actief bezighoudt, is er wel een workshop. Kinderen zijn koning in het wereldkinderdorp met meer dan 40 crea-, dans- en muziekateliers.

In elke editie van Feest in ’t Park is er aandacht voor duurzaamheid. Dit jaar is dat meer dan ooit het geval: we laten bezoekers op een speelse en interactieve manier kennismaken met Agenda 2030 en de Sustainable Development Goals (kortweg: SDG’s).

Agenda 2030 is een globale beleidsambitie die inzet op een duurzame omgang met het milieu. Tegelijkertijd wordt het evenwicht opgezocht met sociale rechtvaardigheid en welvaart.
De SDG’s zijn de vertaling van deze beleidsambitie in 17 doelstellingen, op hun beurt onderverdeeld in 167 targets. De doelstellingen zijn een leidraad naar een duurzamere wereld.

Klinkt dat abstract en theoretisch? Toch kan iedereen zijn steentje bijdragen!
Elk jaar zetten we daarom 3 SDG’s in de kijker.

Voor 2020 kozen we deze duurzame doelstellingen:

 • SDG 4: Kwaliteitsvol onderwijs
  Iedereen heeft het recht op kwaliteitsvol onderwijs. De toegang tot onderwijs zou voor elk kind gelijk moeten zijn. Daarnaast wordt levenslang leren gestimuleerd;
  je kunnen omscholen of bijleren op elke leeftijd zou voor iedereen mogelijk moeten zijn.

  SDG 4 op Feest in ’t Park:
  Ben jij al benieuwd naar welke nieuwe talen je kunt leren op Feest in ‘t Park?

 • SDG 12: Duurzame consumptie en productie
  Agenda 2030 streeft naar productie – en consumptieprocessen die in harmonie zijn met zowel natuurlijke als menselijke bronnen.
  Zo wordt voedselverspilling tegengegaan en wordt er geijverd voor het gebruik van duurzame materialen.

  SDG 12 op Feest in ‘t Park
  Op Feest in ’t Park demonsteren we met welke duurzame producten je lekkere gerechten klaarmaakt!

 • SDG 15: leven op het land
  De longen van de wereld verdwijnen in razendsnel tempo: onze bossen worden wereldwijd gekapt.
  Daarnaast zien we een vermindering van de biodiversiteit. Agenda 2030 wil deze evolutie stoppen, het leven op het land beschermen en opnieuw ruimte geven om te ademen.

  SDG 15 op Feest in ‘t Park
  Baan je een weg door onze jungle en ontdek wat jij kan doen voor onze dieren en bossen.

Het stadsbestuur wil via het Feest in ’t Park een forum bieden aan iedereen die zich inzet voor mensenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, duurzame landbouw, eerlijke handel en waardig werk in het Zuiden.
Ga dus langs bij de Bazaar en ontdek er de vele projecten, de smakelijke wereldkeuken en de fairtradebar.

Ook dit jaar roepen we iedereen op om eigen drank thuis te laten en drank te kopen aan de bar, alleen zo houden we het festival gratis voor iedereen.

Ontdek hier het programma.

Bekijk hier de lidorganisaties